Uitgaan en Nachtleven Praag

Uitgaan en Nachtleven

Wanneer je Praag bezoekt tijdens een weekeinde uit, de stad onderdeel is van een stedentrip of je hier op vakantie gaat dan moet je zeker even iets van het uitgaansleven hebben gezien. Tsjechië is het land in de wereld waar de meeste alcohol wordt geconsumeerd. In de hoofdstad van het land zijn dan ook voldoende barretje, cafés en clubs te vinden. Je moet ze alleen maar net weten te vinden! Om jou te helpen bij het vinden van het nachtleven in Praag geven we hieronder meer informatie over de gedeeltes waar je het beste kunt komen voor het uitgaansleven in Praag.

Uitgaan in de Oude Stad

In het centrum van Praag vind je de Oude Stad. Hier is een groot plein te vinden waar je talloze barretjes, restaurants en overige uitgaansgelegenheden aan zult treffen. ’s Avonds kun je hier gezellig een hapje eten. Naarmate het later op de avond wordt, worden de barretjes verder gevuld met mensen. Niet alleen op het Oudestadsplein, maar ook aan de straatjes die hierop uitkomen vind je vele uitgaansgelegenheden. Dit is de geschikte plek om het uitgaan in Praag mee te maken. Over het algemeen is het hier echter niet goedkoop. Dit is namelijk het meest toeristische gedeelte van Praag en daarom liggen de prijzen hier wat hoger dan is andere gebieden van de stad.

Nachtleven in Žižkov

Žižkov is het gedeelte in Praag dat je ten zuid-oosten van het centrum van Praag vindt. Wanneer je het uitgaan in het gedeelte van de Oude Stad te prijzig vindt, is Žižkov een aantrekkelijke optie om te bezoeken. Over het algemeen is dit een goedkoper gedeelte en betaal je hier minder bij de barretjes, restaurants en clubs. Dat komt omdat Žižkov minder toeristisch is dan het gedeelte van de Oude Stad. Daarnaast is dit het gedeelte in Praag waar de meeste studenten wonen. Dat het hier minder toeristisch is kan ook een voordeel zijn. Op deze manier ervaar je meer van het echte Praagse nachtleven.

Nachtleven en uitgaan in Malá Strana
Tot slot kun je uitgaan in het zogeheten gebied Malá Strana in Praag. Hier kom je door vanaf het Centrum van de stad de rivier over te steken. Wanneer je de rivier oversteekt ben je zo in Malá Strana. Het nachtleven is hier echter rustiger dan in de Oude Stad en Žižkov. Hier vind je stijlvollere cafés en barretjes. Verder vind je in Malá Strana veel goede restaurants!