Bezienswaardigheden Praag

Bezienswaardigheden Praag

Praag is één van de meest bezochte steden in Europa en niet voor niets! In deze Tsjechische hoofdstad is veel te zien en te doen. Praag kent veel bezienswaardigheden. De stad wordt gezien als een van de mooiste steden van Europa. Sinds 1992 staat deze stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Voor iedereen die van plan is om Praag te bezoeken hebben we op deze pagina meer informatie over de leukste bezienswaardigheden. In het kort vind je hier meer informatie over.

De mooiste bezienswaardigheden in Praag

Wanneer je Praag bezoekt moet je zeker de Karelsbrug hebben bezocht. Dit is de meest bekende brug in Praag en is gebouwd in 1375. De brug is te vinden aan de westkant van de Oude Stad. De Oude stad ligt in het centrum van Praag. Vanaf de westkant van de Oude Stad kun je met de brug de rivier over richting het gebied Malá Strana. Malá Strana is een rustiger gebied met stijlvolle cafés. Ook zijn hier veel overheidsgebouwen gevestigd.

Verder moet je het plein van de Oude Stad niet vergeten wanneer je in Praag bent. Hier vind je direct twee bezienswaardigheden. Je vindt hier namelijk twee kerken. Deze heten Týnkerk en de Sint-Nicolaaskerk. Overdag zijn de kerken te bezoeken, ’s avonds zijn er op het Oudestadsplein veel restaurants om heerlijk te eten en later op de avond kun je uitgaan in dit gebied.

Op de heuvel Hradĉany in Praag is de Praagse burcht te vinden. Dit is het grootste burchtgebied ter wereld. Het kasteel werd al gebouwd in de eerste helft van de 9e eeuw en is hier nog steeds te bewonderen. Rond de 10e eeuw werden hier al vele christelijk kerken gebouwd. Deze zijn hier nog steeds te bekijken. Verder vind je hier een binnenplein en paleizen om te bezichtigen.

In de nieuwe stad van Praag is het Nationaal Theater te vinden. Dit gebouw heeft een zeer fraaie architectuur en is gebouwd in 1868. Dit is veruit het bekendste theater in Praag. De zaal in dit theater is erg mooi gedecoreerd. Voor een liefhebber van het theater is dit een echte aanrader om te bezoeken.

Volgens velen is het gemeentehuis ook een van de mooiste bezienswaardigheden van Praag. Het gebouw heeft een mooie inrichting, zowel binnen als buiten. Binnen zijn veel kunstschilderingen te vinden en buiten is er prachtige glas in lood te bewonderen. Daarnaast vind je hier ook een café een concertzaal en zijn er leuke restaurants.